Bamboe wiegjes

Bamboe wiegjes hebben veel voordelen te bieden, zowel voor je kindje als voor de natuur. Toch zijn er nog maar weinig fabrikanten die voor een wieg bamboe gebruiken. Als je op Aziatische websites kijkt, zijn er wel alternatieven te vinden maar heerst er vaak onduidelijkheid over de veiligheid. Daarom gingen wij op zoek naar bamboe wiegjes die wel aan alle eisen voldoen. Ook hier valt het op hoe beperkt het aanbod is.

Over bamboe wiegjes

Bamboe is een natuurlijk en duurzaam bouwproduct dat ondanks de buigzaamheid toch zijn sterkte behoudt. Reken daarnaast op een lange levensduur, biologische afbreekbaarheid en een snel groeiproces (tot een halve meter per dag). Daarom is bamboe ideaal om wiegjes van te maken, hoewel het maar zelden gebeurt en fabrikanten vaak de voorkeur geven aan goedkopere bouwmaterialen zoals plastic. Als je helemaal de duurzame weg op wil gaan, kan je de bamboe wiegjes ook met een bamboematras combineren. Zo’n bamboematras heeft van nature uit een antiallergisch effect en voelt uiterst zacht en soepel aan. Net wat zo’n kleintje nodig heeft!

Daarnaast hebben bamboe wiegjes hun uitstraling mee. Het gebruik van natuurlijke materialen doet het in elke woningstijl goed, terwijl ze dankzij een aangepaste laklaag eenvoudig af te stemmen zijn op het interieur. Hierdoor blijven ze ook altijd eigentijds waardoor ze ook opnieuw voor de kleinkinderen kunnen dienen!

Ten slotte zijn bamboe wiegjes ook nog eens eenvoudig te reinigen. Je hebt er geen speciale producten voor nodig en over het algemeen volstaat het om de bamboe wiegjes gewoon even met een vochtige doek schoon te maken.