Houten wiegjes

Wiegjes zijn verkrijgbaar in alle stijlen, kleuren en uitvoeringen. Toch hebben houten wiegjes iets tijdloos en natuurlijks, waardoor ze veel mensen blijven bekoren. Over het algemeen zijn houten wiegjes ook niet duur. Het kiezen van een houten wieg kan dan weer een uitdaging zijn. Hieronder ontdek je onze favoriete houten wiegjes van dit moment.

Over houten wiegjes

Houten wiegjes passen in vrijwel ieder interieur. Vaak hebben ze een vrij eenvoudig design en dat maakt ze dan ook tijdloos. De kwaliteit is grotendeels afhankelijk van het gebruikte hout. Zo zijn er houten wiegjes die MDF-platen gebruiken die je ook kent van het goedkoper meubilair. Ze zijn lichter maar ook net iets minder duurzaam dan houten wiegjes op basis van pakweg eikenhout of beukenhout. Uiteraard kosten die laatste houten wiegjes ook meer. Dat is zeker iets om rekening mee te houden want het is niet omdat de wieg hout als basismateriaal heeft dat je het langdurig gaat gebruiken: voor je het weet is je kindje de houten wieg ontgroeid!

Bij houten wiegjes moet je er bovendien rekening mee houden dat je altijd vijzen en moeren van doen hebt. Deze kunnen na verloop van tijd loskomen en moet je daarom sporadisch even aanspannen. Het voordeel is wel dat een houten wieg eenvoudig te monteren en te demonteren is. Na je eerste kindje kan je het dan eenvoudig demonteren om het bij een nieuwe kinderwens opnieuw onder het stof vandaan te halen. Vergeet dan wel niet om de houten wieg even met een vochtige doek schoon te maken.