Rieten wiegjes

Rieten wiegjes worden met de hand gemaakt en doen je kindje alle eer aan. Geen massaproductie maar zorgvuldige handenarbeid. Hoewel dergelijke rieten wiegjes leuk zijn, doe je er goed aan om hun afkomst na te gaan. Het gaat er bij de productie van rieten wiegjes lang niet altijd even rooskleurig aan toe. Sommige rietenwiegjes zijn dan ook het resultaat van oneerlijke werkomstandigheden. Wij gingen op zoek naar rieten wiegjes die in Europa worden gemaakt of waarbij er een eerlijke vergoeding wordt toegekend. Bekijk hieronder de rieten wiegjes die wij aanbevelen.

Online een rieten wiegje kopen

Een rieten wiegje heeft iets romantisch en authentieks, terwijl het tegelijkertijd gezelligheid uitstraalt. Het is een echte eyecatcher en is helemaal terug van weggeweest. Rieten wiegjes zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Zo zijn er rieten wiegjes die ondanks het gebruik van natuurlijke materialen toch gewoon modern ogen, maar je kan ook perfect kiezen voor rieten wiegjes naar Afrikaanse stijl.

Hoewel rieten wiegjes leuk en mooi zijn, moet je wel goed letten op de veiligheid. Rieten wiegjes zijn gemaakt van riet en hebben daardoor al eens uitpuilende randjes. Daarom raden wij aan om je rieten wiegje steeds te bekleden. Dit kan je zelf doen, maar gebruik dan wel ademende stof zoals katoen. Bij veel verkopers is het ook mogelijk om je rieten wiegje meteen te laten bekleden in een kleur naar keuze en je kan zelfs een standaard bijbestellen. In sommige gevallen kan je ook gewoon kant-en-klare bekleding voor rieten wiegjes vinden.