Rotan wiegjes

Een rotan wieg ziet er lekker natuurlijk uit. Ze worden met de hand gemaakt en kiezen enkel voor natuurlijke bestanddelen. Bovendien zijn ze ook nog eens duurzaam. Een rotan wieg kopen is zeker een goed idee, maar je doet er wel goed aan om steeds de kwaliteit van de rotan wieg nauwgezet te controleren. Niet eenvoudig? Hieronder hebben we een aantal goede rotan wiegjes weergegeven.

Over rotan wiegjes

Een rotan wieg is gemaakt van rotan, een natuurlijk materiaal van de Calamus rotang. Rotang komt voornamelijk voor in het tropisch regenwoudgebied en heeft dan ook een tropische uitstraling, zeker als je voor een oude rotan wieg gaat. Toch zijn er veel verschillen mogelijk want Sri Lankaanse rotan ziet er helemaal niet uit zoals Midden-Afrikaanse rotan. Ook de dikte van de gebruikte rotan en de verwerkingsmethode of de vlechttechniek bepaalt de uitstraling van de rotan wieg. Als de rotan wiegjes met de hand worden gemaakt, is iedere rotan wieg uniek. Een rotan reiswieg gaat langdurig mee en is duurzaam, maar heeft natuurlijk wel een prijskaartje dat hoger ligt dan wanneer je voor plastic kiest. Desondanks is een rotan wieg kopen zeker niet onbetaalbaar.

Een nadeel van rotan wiegjes is wel dat ze niet zo goed tegen nattigheid kunnen. Een rotan reiswieg gaat niet stuk als je er eens mee door de regen wandelt, maar laat ze zeker niet buitenstaan terwijl het giet van de regen. Daarom is het ook aangeraden om rotan wiegjes na het schoonmaken met een vochtige doek meteen af te drogen.